top of page
Headache

Hovedpine Behandling
(med Botox)

Få mere livskvalitet med mindre migræne og hovedpine anfald.

Denne behandling er relevant for patienter med:

 • Migræne

 • Efter traumatiske hovedpine, for eksempel efter en hjernerystelse

 • Kronisk hovedpine

 • Trigeminusneuralgi

 • Hovedpine fra nakken til bagsiden af hovedet

 • Horton's hovedpine

 • Nervesmerter på kraniet

 

Hvad er botulinumtoksin?

Vistabel®, Bocouture® og BOTOX® er en form for neuromodulatorer (Botulinumtoksin), der er blevet renset og fortyndet for at være sikre til kosmetisk og medicinsk brug. Botulinumtoksin er en muskelafslappende middel, og når det administreres, blokerer toksinet midlertidigt neuronaktiviteten, hvilket forhindrer fuld muskelkontraktion. Når det bruges som behandling for kroniske migræner, injiceres Botox nær smertefibre i hovedet eller nakken, der er involveret i hovedpine. På disse steder trænger det ind i de nærliggende nerveender og tillader ikke frigivelse af kemikalier, der er nødvendige for, at smertesignaler sendes til din hjerne.

 

Hvordan virker Botox?

Botox forhindrer frigivelsen af signalstoffer mellem nerve og muskel. Derved blokeres nerveimpulserne til musklerne, og musklerne forhindres i at trække sig sammen. Botox kan forhindre, at smertesignalet når hjernen, og smertesignalet behandles anderledes i hjernen og rygmarven, så smerten føles mindre intens. Den lindrende effekt på migræner og hovedpine skyldes ikke afslappede muskler på kraniet, men derimod at smertesignalet til hjernens hovedpinecenter blokeres.

 

Hvor ofte skal du behandles, og hvor hurtigt mærker du effekten?

Du skal behandles ca. hver 3. måned. For nogle er effekten allerede til stede få dage efter den første behandling, mens andre skal have to eller tre behandlinger, før de mærker en optimal effekt. Erfaring viser, at det kan tage lidt længere tid for nogle at opnå en tilfredsstillende effekt. Du skal være opmærksom på, at det kan tage 3-14 dage, før du begynder at mærke effekten efter en behandling.

 

Er Botox sikkert?

Ja. Botox er blevet en almindelig behandling for kroniske migræner. Det blev godkendt af FDA til voksne med kronisk migræne i 2010. Siden da har mere end 500.000 personer med kronisk migræne sikkert modtaget denne effektive behandling. Adskillige kliniske studier har bevist, at Botox er en sikker og effektiv behandling for kroniske migræner og hovedpine.

 

Hvem kan modtage behandlingen?

Du skal have fået diagnosen hovedpinesygdom. Derudover skal 2-3 forebyggende behandlinger have været forsøgt uden effekt eller med bivirkninger. Der kan være tilfælde, hvor patienter ikke kan tåle medicin i form af tabletter af forskellige årsager. I sådanne tilfælde er det svært at tilbyde anden behandling, og her kan Botox være et godt alternativ.

Selvom du får Botox, er du velkommen til at tage både smertestillende og anfaldsmedicin ved behov inden for den anbefalede dosis. Dog finder mange, at behovet for medicin aftager efter starten af behandlingen med Botox.

 

Hvem kan behandle kroniske migræner med Botox?

Behandling af kronisk migræne med Botox er en specialistopgave og bør udføres af læger eller sygeplejersker, der er uddannet i behandlingen og har erfaring med hovedpine. Dette skyldes, at behandlingen kræver erfaring og viden i forhold til placeringen af de rigtige punkter. Derudover skal man kunne vurdere effekten og kunne udelukke andre årsager til hovedpinen.

I klinikken har vi en neurolog med mere end 20 års erfaring inden for hovedpinebehandling. Book en konsultation for at høre mere om, hvordan vi kan hjælpe dig.

Hvorfor os? The Aviva Difference

 • Vi giver grundig patientvejledning og den personlige opmærksomhed, du fortjener. Hver behandling er designet til at opnå de bedst mulige naturlige resultater.

 • Vores sygeplejerske er certificeret i brugen af botox produkter. Under din konsultation vil vores kosmetiske sygeplejerske  og neurolog gennemgå fordele og risici ved behandlingen, så du er bedre informeret, når du skal træffe kosmetiske beslutninger.

 • Hver af vores behandlingsprotokoller er udviklet i samarbejde med vores speciellæge og vi er godkendt i Styrelsen for Patientsikkerhed.

 • Nødnummer tilgængeligt 24/7 for vores kunder.

 • Bliv VIP-medlem og nyd 15 % rabat på behandlinger.

 • Hos os kan du få personlig vejledning og støtte til dine behandlinger så du kan få den mest naturlig, diskret og smuk resultat. Vi tilbyder  priser på filler som er konkurrencedygtige, fordi vi mener, at alle bør have muligheden for at bevare et ungdommeligt udseende så længe som muligt.

Untitled design (5).png
bottom of page