top of page
Man Getting Botox

Rynke behandling (Botox)

Få et friskere look og mere livskvalitet med botulinumtoksin behandling.

Når vi griner, græder eller bekymrer os, så trækker musklerne i ansigtet sig sammen. Med alderen kan det ses i ansigtet og hedder mimiske rynker. Behandlingen med botox er effektiv til at komme de mimiske rynker til livs, som sidder i den øvre del af ansigtet. For selvom rynker kan være smukke oplever mange, at alt for tydelige rynker påvirker ens livskvalitet negativt - det gør de, når de får dig til at se ældre ud, end du føler dig.

Botox er et lægemiddel (botulinum toxin A), som blokerer for sammentrækningen af musklerne, hvilket gør, at musklerne kan slappe af. Når musklerne i ansigtet ikke kan trække sig sammen, bliver de overfladiske linjer og rynker reduceres. Botox påvirker ikke de omkringliggende muskler og virkningen er kun lokal i det behandlede område.

Hvad er Botulinumtoxin (Vistabel® Bocouture®, Dysport® and BOTOX®)?
Botulinumtoxin, bedre kendt som Botox, er en bakteriefremstillet nervegift (pølsegift), der i meget mild opløsning, midlertidigt går ind og lammer/svækker nerver i det lokale område, hvor det injiceres. Kort sagt får botulinumtoxin  muskelfibrene til at slappe af indtil effekten over tid langsomt aftager. Det bruges derfor også til at afhjælpe spændingshovedpine i panden, der ofte er(eller det kan være) forårsaget af overdreven brug af de mimiske muskler i ansigtet.

Botulinumtoxin kan også bruges til behandling af andre områder, såsom dybe hagefurer, fortykkede kæbemuskler, der får kæbepartiet til at syne for bredt, tænderskæren samt asymmetri i ansigtet, der skyldes ændringer i muskelstruktur fx pga. halvsidig lammelse. Det kan også anvendes til at ”løfte” triste, hængende mundvige, så du får smilet tilbage. Man kan også bruge Botox til at behandle tandkødsmil - dvs. hvis tandkødet er alt for fremtrædende når man smiler. Botox kan også afhjælpe spændingshovedpine og øget sved produktion.

Hvordan foregår en behandling?

Inden din første behandling med Botox, skal du til en konsultation hos vores Speciellæge i dermatologi. Du får her mulighed for at stille alle de spørgsmål du måtte have til behandlingen. Udover en grundig kosmetisk vejledning, vil du blive informeret både skriftligt og mundtligt om behandlingen. Herefter har du en betænkningstid på minimum 48 timer, inden du kan få foretaget selve behandlingen. Inden selve behandlingen udføres, analyseres dine rynker yderligere, og i gennemgår det planlagte behandlingsforløb sammen. Der vil blive taget fortrolige før/efter billeder til din journal. Behandling med botulinumtoxin foregår ved at toxinet, i nøje udmålte doser og med stor præcision, injiceres i de små muskler lige under huden. Disse mimiske musklers aktivitet, som er årsag til problemet, bliver således dæmpet eller ophævet helt. Selve behandlingen varer kun få minutter, og efterfølgende vil du kunne se en let og kortvarig rødme. Vi bruger verdens tyndeste kanyle 'The invisible needle' for at minimere  ubehag og blødning. 

Hvor længe holder Botox?

Behandlingen er midlertidig. Den holder 3-6 måneder, og skal typisk gentages 2-3 gange om året. Dette varierer fra person til person alt efter hvor meget mimik vi ønsker at bevare. Vores erfaring er, at behandlingen holder længere, når man har fået den nogle gange. Du kan altid stoppe med at få behandling med botox. Musklerne vil langsomt vende tilbage til det udgangspunkt, du havde, før du fik foretaget behandlingen. Du kan se botox som en proces, hvor du udskyder ældningen i huden.

 

 

Hvad er mulig bivirkninger?

Forbigående rødme eller et blåt mærke er de mest almindelige bivirkninger - og dog er selv disse ret sjældne. Er uheldet ude, kan begge dele dækkes med makeup og vil hurtigt forsvinde. I få tilfælde ses hovedpine, der som hovedregel forsvinder efter en dag eller to. Enkelte kan opleve tunge øjenlåg eller væske omkring øjnene ved behandling af panden. I sjældne tilfælde kan der forekomme influenzalignende symptomer og hovedpine, som typisk vil forekomme det første døgn.

Din personlig plan

Før vi går i gang med implementering af botox, sørger vi for at tilpasse behandlingen til dit ansigt og dine behov. Vi ønsker altid at skabe et levende og naturligt udseende, hvor vi bevarer dine naturlige ansigtstræk og din mimik. Vi kan, for eksempel, anbefale filler eller ansigtsbehandlinger  for at forbedre resultatet. Før du kan få foretaget botox behandling skal du altid have en lovpligtig konsultation hos vores læge senest 48 timer inden din behandling også selvom du har prøvet behandlingen før i en anden klinik.

Hvorfor os? The Aviva Difference

  • Vi giver grundig patientvejledning og den personlige opmærksomhed, du fortjener. Hver behandling er designet til at opnå de bedst mulige naturlige resultater.

  • Vores kosmetiske sygeplejerske er certificeret i brugen af ​​filler produkter. Under din konsultation vil vores kosmetiske sygeplejerske gennemgå fordele og risici ved behandlingen, så du er bedre informeret, når du skal træffe kosmetiske beslutninger.

  • Hver af vores behandlingsprotokoller er udviklet i samarbejde med vores speciellæge og vi er godkendt i Styrelsen for Patientsikkerhed.

  • Nødnummer tilgængeligt 24/7 for vores kunder.

  • Bliv VIP-medlem og nyd 15 % rabat på Filler-behandlinger.

  • Hos os kan du få personlig vejledning og støtte til dine behandlinger så du kan få den mest naturlig, diskret og smuk resultat. Vi tilbyder  priser på filler som er konkurrencedygtige, fordi vi mener, at alle bør have muligheden for at bevare et ungdommeligt udseende så længe som muligt.

bottom of page